MY FOLLOWER YANG CUTE, CANTIK DAN COMEL. Terima kasih kerana follow (^_^)

~WARNING : THIS SITE CONTENT MORE PHOTOS LEAST WORDS INCLUDE CURRENT ISSUES SUCH AS ISLAMIC, MOTIVATION, CONTROVERSY, SENSITIVE ISSUES, POLITICAL, SECRET, SOCIAL, EDUCATION and PERSONAL MATTER~

Tuesday, July 19, 2011

KOLEKSI GAMBAR HANTU / SERAM : KENALI HANTU-HANTU MELAYU


ASIAN GHOST PHOTOSHARDY BOY : ADA YANG PERCAYAKAN HANTU DAN ADA JUGA YANG TIDAK PERCAYA HANTU (MUNGKIN SEHINGGA MEREKA TERJUMPA SENDIRI DENGAN MATA KEPALA MEREKA SENDIRI.HEHEHE..)..

WALAU APA PUN, SAYA PERCAYA KEPADA HANTU KERANA MEREKA (MAKHLUK HALUS) JUGA MERUPAKAN JELMAAN SEBAHAGIAN DARIPADA GOLONGAN JIN DAN IBLIS UNTUK MENDUGA MANUSIA. Saya pernah menonton kisah EXPOSE MISTIK di Astro tentang perubatan Islam ini. Dalam episod tersebut, PERAWAT BERBICARA DENGAN IBLIS YANG MEMASUKI BADAN PESAKIT. DALAM BADAN PESAKIT, IBLIS TERSEBUT MENGAKU BAHAWA DIA ADALAH IBLIS(KETUA kepada Syaitan) yang dihantar ke dalam badan pesakit.Iblis tersebut berbicara dengan perawat (tetapi, apa yang membuatkan saya terpegun ialah, semua yang diceritakan oleh IBLIS tersebut 100% seperti janji IBLIS di dalam Al-Quran).
Iblis tersebut mengaku bahawa dia memasuki badan pesakit untuk memurtadkan pesakit supaya memasuki Kristian dan menjadi kafir seperti Iblis tersebut(menurut iblis tersebut la, dia juga dihantar oleh seorang bomoh perempuan Kristian daripada Sabah menyatakan bahawa bomoh tersebut mengajarnya dalam Kristian tiada neraka hanya syurga semata-mata).
IBLIS yang merasuk tubuh pesakit BERHUJAH DENGAN PERAWAT (MENGGUNAKAN LOGHAT BAHASA SABAH) DENGAN BERNADA BONGKAK...
'MENGAPA PERLU DIA MENGHORMATI ADAM YANG KEDUDUKAN IBLIS ADALAH LAGI TINGGI DARIPADA ADAM YANG DIPERBUAT DARIPADA TANAH? 
MENGAPA DIWUJUDKAN SYURGA NERAKA, DAN IBLIS DICAMPAK KE DALAM NERAKA...
MENGAPA MEREKA (IBLIS & SYAITAN) DICAMPAK KE DALAM NERAKA? JADI IBLIS-IBLIS BERJANJI UNTUK MENGKAFIRKAN LEBIH RAMAI MANUSIA SUPAYA DAPAT BERSAMA-SAMA MEREKA "MENYEJUKKAN" NERAKA.
SEMUA PERSOALAN IBLIS DIJAWAB DENGAN TENANG DAN TEPAT OLEH PERAWAT...

Mungkin syaitan ataupun jin

TAAADDDA....!!!!......rupe2nye makhluk ni dibuat drpd plastik jek...
Toyol - hantu kanak-kanak bogel

Pelesit - dipelihara manusia
 
Hantu air - dalam air

Bunian, Kerajaan dan keluarga Bunian kot???
 

Hantu kubur
Pari-pari
Hantu galah


Jin Tanah
Hantu Keramat
Hantu Keramat merujuk kepada semangat atau makhluk halus yang terdapat disuatu tempat tetapi tidak mengganggu orang.

Hantu Kum-Kum

Puaka
HANTU PENANGGAL KUALA KANGSAR

Penanggalan


Hantu bidai

Jembalang tanah

Hantu Penanggalan


kredit to : syuxermelankolia.blogspot.com


LAGI GAMBAR HANTU

KREDIT KEPADA TUAN BLOG >>> syahmielias.blogspot.com

------------------------------------------------------------
 


 
     SEJAUH MANAKAH KEBENARAN GAMBAR-GAMBAR DI ATAS, BERSAMA-SAMALAH KITA FIKIRKAN. APA YANG PASTI, KUASA MAKHLUK TIDAK AKAN DAPAT MENGATASI KEKUASAAN YANG MAHA PENCIPTA (^_^)
----------------------------------------------------------------


update :

HARDY BOY - Seram - Entiti Yang Tidak Dikenali Yang Berjaya Kamera Aku Rakam

 Bagi membongkar kejadian pocong yang aku temui pada tahun lepas (sila baca entry ini penampakan-pocong-di-highway-airport), aku pun menjalankan siasatan mengkaji lokasi kejadian dengan lebih dekat dengan capture beberapa gambar di sekitar lokasi kejadian.
HASILNYA, kamera aku berjaya merakam sebuah objek (seakan makhluk halus) yang berjaya dirakam di sebuah tanah perkuburan lama semasa maghrib. Yang peliknya, semasa kejadian aku xdpt lihat dengan mata kasar. Objek tersebut tidak dirakam dalam gambar-gambar yang lain. Dah puas aku zoom in, zoom out tapi masih xdapat mengesan jika terdapat perkara lain yang mencurigakan yang menjadi faktor entiti tersebut (dalam istilah lain, hantu) berjaya dirakam. 

Jika ada yang mempunyai teknologi yang lebih tinggi atau lebih pakar, maybe boleh menerangkan adakah objek tersebut merupakan makhluk halus yang berjaya dirakam atau gambar tersebut mempunyai alasan logik yang lain. Wallahualam...

(Sewaktu merakam gambar di perkuburan tersebut, saya sempat "memberitahu" kepada "mereka" bahawa niat saya baik, bukan untuk mengganggu mereka. Yelah, manela tau kalau-kalau ade kelompok jin yang menghuni di kawasan tue.hihihi...).

(Sila klik untuk besarkan gambar)
Hantu Kubur - Bila aku tengok hantu nie, teringat aku kepada crita movie dalam Citer P-Ramlee, Pendekar Bujang Lapok sbb ade iras-iras macam hantu kubur dalam citer tu...
 Entry yang berkaitan :-
ANDA MUNGKIN INGIN MEMBACA >>> PENAMPAKAN HANTU POCONG DI HIGHWAY AIRPORT TAWAU

1 comment:

  1. Numpang berbagi Info Menarik Gan..    Punya Nyali ? baca : Membongkar MISTERI JAM 12

    ReplyDelete