MY FOLLOWER YANG CUTE, CANTIK DAN COMEL. Terima kasih kerana follow (^_^)

~WARNING : THIS SITE CONTENT MORE PHOTOS LEAST WORDS INCLUDE CURRENT ISSUES SUCH AS ISLAMIC, MOTIVATION, CONTROVERSY, SENSITIVE ISSUES, POLITICAL, SECRET, SOCIAL, EDUCATION and PERSONAL MATTER~

Thursday, May 03, 2012

Kontroversi Skandal Seks Azmin dalam Akhbar UTUSAN, AZMIN ambil tindakan SAMAN

Hardy Boy - Semalam kecoh lagi mengenai kontroversi Akhbar UTUSAN MALAYSIA menyiarkan skandal seks AZMIN, menyebabkan AZMIN dalam proses untuk mengambil tindakan menyaman UTUSAN MALAYSIA RM100 million (Banyak tu duit tu, memang makan tak habis). 
Bagi aku, apa sahaja tindakan, mestilah disertakan bukti yang lengkap, jika tak cukup bukti dan tiada kebenaran, tak pasal-pasal jadi fitnah dan menambah berLORI-LORI DOSA. Antara 2 pihak ni, siapa sebenarnya yang berada di pihak yang benar, WALLAHUALAM.... Just wait & see.... 

Artikel dan GAMBAR_GAMBAR yang cukup besar memenuhi akhbar tersebut, turut mendapat pelbagai reaksi masyarakat Malaysia. Apa agak-agaknya reaksi mak bapak jika anak mereka yang masih kanak-kanak melihat muka depan akhbar ni???? Bagi aku, jika nak masukkan dalam paper pun, just masukkan tajuk udah ler, klu nak tgk gambar pepandaila dorang cari dlm internet....
  Antara blog yang sedang panas menyiarkan skandal ini ialah http://www.papagomo.com/2012/05/gomo-menafikan-ada-menyimpan-4-klip.html (korang bace la sendiri)...
 ------------------------------------------------------------------------------------

 AZMIN SAMAN UTUSAN MALAYSIA!!!!
(berita yang ini mungkin tidak akan disiarkan TV atau surat khabar pro-kerajaan)
Setelah dikenakan tekanan oleh pelbagai pihak supaya Azmin mengaku gambar itu adalah gambar Azmin atau Azmin dicabar untuk membuat laporan polis untuk menyangkal dakwaan tersebut, akhirnya AZMIN mengambil langkah yang lebih RELEVAN dengan mengambil tindakan untuk MENYAMAN akhbar UTUSAN MALAYSIA jika UTUSAN MALAYSIA TIDAK MEMOHON MAAF dan memaparkan di HALAMAN MUKA DEPAN AKHBAR tersebut. Betul juga tindakan tersebut, kalau setakat buat LAPORAN POLIS, sapa-sapa sahaja boleh buat TETAPI bukan semua orang BERANI untuk MENYAMAN....

Lagipun, bagi aku, sukar untuk AKHBAR UTUSAN  MALAYSIA hendak membuktikan dakwaan tersebut jika mereka hanya bersandarkan  kepada beberapa gambar yang tidak berapa jelas MAHUPUN VIDEO yang samar-samar. HASILNYA NANTI, sama-samalah kita LIHAT, PIHAK yang paling kuat hujah & buktinyanya pasti akan MENANG....


May 03, 2012
KUALA LUMPUR, May 3 — Azmin Ali is suing Umno-owned newspaper Utusan Malaysia for RM100 million in damages for publishing what he said were fake photographs showing the PKR deputy-president engaging in various sexual acts with a woman on its front page yesterday.
The photographs, which are stills of a video taken from several blogs, depict a man resembling Azmin and an unidentified woman in various compromising positions.
“The allegations and photographs are fabricated, politically motivated and the lowest kind of gutter journalism,” PKR vice-president N. Surendran said in a statement today.
“We hold Prime Minister and president of Umno Najib Razak responsible... it is impossible that character assassination of this scale could be carried out by Utusan Malaysia without the approval and knowledge of Najib,” he added.
He said that Azmin had also issued a letter of demand to Utusan Melayu (Malaysia) Berhad and its editors to withdraw the allegations and to publish a public apology in the Umno-owned newspaper’s front page.



http://3.bp.blogspot.com/-wCwW91s6xDw/T34n-uG0RoI/AAAAAAAAEYc/n2F2zw9xtlE/s1600/Azmin.png 
Ummi Hafilda Ali mencabar Azmin membuat laporan polis untuk menafikan gambar yang tersiar itu bukan dirinya.

No comments:

Post a Comment