MY FOLLOWER YANG CUTE, CANTIK DAN COMEL. Terima kasih kerana follow (^_^)

~WARNING : THIS SITE CONTENT MORE PHOTOS LEAST WORDS INCLUDE CURRENT ISSUES SUCH AS ISLAMIC, MOTIVATION, CONTROVERSY, SENSITIVE ISSUES, POLITICAL, SECRET, SOCIAL, EDUCATION and PERSONAL MATTER~

Tuesday, March 12, 2013

Syria Conflict photo gallery

SYRIA CONFLICT

~ amaran : entry ini saya labelkan 18 SG TETAPI BAYANGKAN JIKA KITA BERADA DI TEMPAT MEREKA, melihat pun kita tidak sanggup inikan mereka yang setiap hari bersabung nyawa. YA ALLAH, SEMOGA UMAT ISLAM TERUS BANGKIT MEMBANTU MENUMBANGKAN REJIM BASYAR ASSAD LAKNATULLAH~

(Peristiwa di Lahad Datu ketika ini memberi kita sedikit sebanyak pengajaran, pengalaman dan perasaan yang dilalui oleh saudara-saudara kita di Syria...)

SYRIA - KEKEJAMAN REJIM BASYAR ASYAD (GALERI FOTO)

HARDY BOY - Sedih bila mengenangkan nasib umat Islam di Syria sehingga kini masih terus disembelih dan dibunuh. Yang terbaru semalam (11 Mac 2013), seramai 20 orang penduduk ditemui ditembak dengan tangan terikat di belakang di sebuah sungai di Syria, betapa kejamnya mereka dan umat Islam di sana dibunuh setiap hari yang terdiri daripada MENGIKUT SUNNI oleh rejim Basyar Assad yang merupakan pengikut Syiah (mereka menganggap darah pengikut Sunni adalah HALAL untuk ditumpahkan dan dibunuh selagi mereka tidak mengikut ajaran syiah. Syiah merupakan ajaran yang amat sesat walaupun kononnya mereka menganggap mereka mengamalkan ajaran Islam yang paling TULEN).  

Rejim Basyar Assad ini juga diberikan kekebalan oleh Presiden SYRIA Basyar Assyad untuk terus menyiksa, membunuh dan memperlakukan sewenang-wenangnya penduduk Syria berfahaman Sunni hinggakan kaum wanita dan kanak-kanak tidak dilepaskan daripada menjadi mangsa. Wanita-wanita juga turut menjadi mangsa diperkosa oleh rejim Laknatullah ini tetapi MEDIA dan DUNIA terus mendiamkan diri dan membutakan mata....

http://4.bp.blogspot.com/-Wz8BU8JYIJI/UI87Tr0KGfI/AAAAAAABQ7M/QQxraw8ut0I/s1600/bashar.jpg
Semoga Rejim Basyar Assad (yang menyokong fahaman syiah) terus hancur & tumbang

Yang menyedihkan bila media (termasuk terdapat beberapa media Malaysia tertentu) melabelkan pejuang-pejuang di sana sebagai pemberontak. Rakyat di sana terus disekat kebebasan menggunakan teknologi maklumat dan internet bagi mengelakkan kekejaman Rejim Bashar Asshad dibongkar oleh Dunia. Berita kononnya Israel menyerang Syria (dan dalam masa yang sama bersekongkol dengan US) sebenarnya hanyalah propaganda mainan Syria dan Israel bagi menyembunyikan kekejaman Syria terhadap rakyatnya.

SEMOGA penulisan entry saya ini membantu memaparkan kepada dunia kekejaman SYIAH DAN REJIM BASYAR ASSAD LAKNATULLAH yang sehingga kini tidak henti-henti menyembelih umat Islam di Syria (Terdapat banyak video, foto & artikel yang saya jumpa terlampau kejam & tidak berperikemanusiaan, hingga seharian terbayang-bayang, tak sanggup rasanya hendak share di sini ).... 
SEMOGA KITA SEMUA TIDAK PUTUS-PUTUS MENDOAKAN SAUDARA KITA DI SANA...


kredit also to : save syria

http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/549978_517860804921658_1547145513_n.jpg
Nasib rakyat Syria hari ini ...
Sebahagian dari jenazah yang dijumpai di sungai Al-Queik di mana sekarang ini lebih dikenali sebagai Sungai Syuhada..
17 jenazah ditemui dengan kesan penderaan dan melecur yang teruk..
http://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2013/1/4/1357297868222/Syrian-protest-banner-fro-008.jpg
 http://kashmirmonitor.org/kashmonitor/Upload_Images/Upload_Images_Articles/0588dc69-18fc-4a9b-aa09-96c6a1da7d17.JPG
http://graphics8.nytimes.com/images/2012/06/29/world/middleeast/syriaproject-douma-family/syriaproject-douma-family-custom2.jpghttp://www.brecorder.com/images/pic2012/11/regime.jpghttp://previous.presstv.ir/photo/20121203/jammas.hussain20121203015317890.jpg
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/166714_512048478836224_457175224_n.jpg
Sungguh menghibakan hati!! Kasih seorang ibu ...
Seorang ibu yang begitu merindui anaknya di medan jihad/peperangan di wilayah Halab/ Aleppo dan disebabkan tuntutan jihad/perang beliau tidak memanggil anaknya pulang, bahkan beliau sendiri pergi menemui anaknya di medan perang dan mendoakan kemenagan untuk sekalian mujahidin/pejuang ...
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/522644_517859214921817_46782569_n.jpg
Tidak mampu berkata apa-apa ..
15 000 angka korban, rogol dan penculikan terhadap wanita di Syria..dan angka itu sedang meningkat dari hari ke hari ..
Siapa yang mampu merasa penderitaan mereka ???

http://rt.com/files/politics/lavrov-syria-russia-conflict-779/syrian-armoured-soldiers-army.si.jpg
Tentera Rejim Basyar Assad
http://binaryapi.ap.org/21633112b2cc4d90a9e5fb5d3cc77091/460x.jpg
Rakyat & pejuang Syria yang tidak bersalah sewenang-wenangnya ditangkap, diikat tangan & ditembak
http://media.sbs.com.au/news/thm/articlemain/aap_3373_121018_Syria_800x600.jpg
Seorang rakyat Syria (Hassan Al-Masri) telah ditembak oleh penembak tepat rejim Bashar Assad. Kelihatan 2 orang merangkak dengan berhati-hati untuk menarik Hassan dalam usaha menyelamatkan nyawanya. Takdir Allah, Hassan Al-Masri telah terlebih dahulu menyahut seruanNya. Al-Fatihah. 
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/522732_490052841053864_668723878_n.jpg
Kejam..
Gambar ini diambil di salah sebuah hospital medan di wilayah Halab, Syria. Ini adalah kesan torehan pisau, bukan luka kesan bom atau lain-lain. Kanak-kanak ini telah diseksa oleh rejim Basyar.
Betapa zalimnya..manusia yang sanggup menyeksa kanak2 sebegini.
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483647_517859978255074_149847719_n.jpg
Syria dikelilingi oleh negara-negara Islam yang "HEBAT". NAMUN 1 juta pelarian Syria di seluruh dunia...
dan separuh daripadanya adalah kanak-kanak ...


http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/576212_515273608513711_918373999_n.jpg
Dapatkah kita rasa apa yang dirasakan dan difikirkan wanita ini??!
Gambar : Zakia Abdullah duduk di atas runtuhan rumahnya di Tariq Al-Bab di Utara Halab/Aleppo..
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/482868_515045978536474_315803298_n.jpg
Peristiwa di Lahad Datu ketika ini memberi kita sedikit sebanyak pengajaran, pengalaman dan perasaan yang dilalui oleh saudara-saudara kita di Syria ...

Bezanya kita hanya menghadapi sekumpulan penceroboh, tetapi mereka rakyat Syria menghadapi pembunuhan besar-besaran oleh kerajaan mereka sendiri melalui pengeboman, penembak tepat, seksaaan, pembunuhan rawak dan lain-lain ...



http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/563524_515271201847285_692689916_n.jpg
Andai bangunan yang keras dan kukuh menjadi sebegini...
Jadi bagaimana pula masyarakat di dalamnya??!
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/541389_511932708847801_1410367011_n.jpg
Adakah anda melihat gadis ini membawa sebarang senjata??
Adakah anda merasa gadis ini adalah pengganas??
Beliau hanya membawa sebuah beg tangan sahaja!!
Tetapi ini sebenarnya yang berlaku, sesiapa sahaja yang melintas dihadapan muncung sniper mereka akan ditembak ... Tidak kira muda, tua, kanak-kanak, lelaki atau perempuan ...
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/644664_511700912204314_117318839_n.jpg
Mangsa serangan bom, masyarakat awam di wilayah Halab/Aleppo...

http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529686_515054455202293_1878114786_n.jpg
Mereka (Syria) menangisi akan kematian warga-warga yang tidak berdosa ...
http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/602197_515262111848194_1966682105_n.jpg
Beliau adalah anak ataupun abang/adik seseorang ...
TETAPi jenazah beliau disenaraikan dalam orang yang tidak dapat dikenal pasti..
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/486789_515921038448968_75560769_n.png
Tahukah anda bahawa 1 daripada 5 sekolah di Syria telah musnah atau digunakan sebagai kawasan perlindungan bagi pelarian/gelandangan yang dimusnahkan umah mereka?
sekarang anda dah tahu, kenapa tidak anda KONGSI dan bantu kami meningkatkan kesedaran orang ramai.
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/529702_515260638515008_1493357384_n.jpg
Itu bukanlah cermin ...
Darah mereka memantulkan imej mereka sendiri ...
http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/165965_512840562090349_1324746794_n.jpg
Beliau hanya pergi menyambut anaknya pulang dari sekolah, tetapi malangnya kedua mereka menjadi mangsa korban ..
Di Syria pergi menuntut ilmu pun boleh membawa maut..
Ini bukan lagi peperangan, tetapi pembunuhan besar-besaran ...
http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/535586_512809415426797_1593569995_n.jpg
Tetamu syurga / Guest of heaven
Omar Juha 9 years old, Israa Juha 5 years old, Rama Juha 12 years old ...
Ini bukan lagi peperangan, tetapi pembunuhan besar-besaran / This is not more a war, but a carnage......

http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/563326_515137405193998_1624923155_n.jpg
Lihatlah muka kanak-kanak yang tidak bersalah ini.. Apakah jenayah yang mampu beliau lakukan?? Beliau adalah Karam Nu'mani, 12 bulan ...
Beliau telah ditahan bersama ibu dan adik-beradiknya yang lain di Yarfour checkpoint.. Sekarang Karam sedang melalui pengalaman pahit beliau di dalam penjar ...sungguh memalukan!
Mereka semua ditahan hanya kerana untuk memberi tekanan kepada si ayah untuk menyerah diri kepada regim...
Hanya Allah / Tuhan yang tahu selama mana mereka akan dipenjarakan oleh anjing-anjing Basyar...



http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/602049_515916181782787_898064293_n.jpg
Kanak-kanak Jawaad AbdelHakeem Bin Jihaad, 7 tahun & Ammar Daraash Bin Mustafa, 6 tahun menjadi mangsa pembunuhan regim Basyar Asad
http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/487172_512405012133904_272135439_n.jpg
Lagi bayi menjadi mangsa serangan bom regim Asad, kali ini sehingga bayi ini tercampak keluar dari rumahnya ...
Ini bukan lagi peperangan, tetapi pembunuhan besar-besaran ...
http://resources1.news.com.au/images/2012/08/27/1226458/492565-120826-syria-conflict.jpg

http://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/521332_509653512409054_407714354_n.jpg
Sekurang-kurangnya inilah yang dihadapi oleh setiap tahanan di dalam penjara regim ...
Hampir 200, 000 rakyat ditahan,  4,500 darinya adalah wanita,
9,000 darinya adalah dibawah 18 tahun, dan 35,000 pelajar universiti.
http://sphotos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/734474_512849225422816_886485016_n.jpg
Kanak-kanak ini telah ditahan oleh askar regim Basyar Asad, dan beliau dipulangkan kepada keluarganya seperti ini ...
Ini bukan lagi peperangan, tetapi pembunuhan besar-besaran ...











http://sphotos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/299790_515515301822875_1592473705_n.jpg
Apabila melihat gambar ini, para sukarelawan Malaysia Life Line for Syria yang berpeluang ke Syria baru-baru ini pasti tidak akan lupa melihat kejadian yang lebih kurang sama dengan mata dan kepala sendiri bagaimana seorang kanak-kanak yang ketika mana diangkat keluar daripada lori 'ambulans' yang membawanya ke hospital telah terburai otak dan usus perutnya akibat bedilan roket tentera regjim Basyar Assad. Hasbunallah wa ni'mal wakiil. Semoga Allah terus melindungi anak-anak Syria. 

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/482534_512827418758330_1843192302_n.jpgKekejaman regim Basyar / cruelty of regim Basyar
Ini bukan lagi peperangan, tetapi pembunuhan besar-besaran / This is not more a war, but a carnage...


http://sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/64150_515941368446935_846858882_n.jpg 




KESESATAN SYIAH

Antara kesesatan syiah (semoga tidak menular di negara kita)
KESESATAN SYIAH 

SYIAH DIANGGAP SESAT KERANA MEMPERCAYAI PERKARA-PERKARA DI BAWAH YANG JELAS MENYELEWENG & TERPESONG JAUH DARIPADA AJARAN ISLAM :-
 

  1. Aqidah Syirik Dengan Allah
Muhammad bin Yaaqub Al Kulayni meriwayatkan dalam Usul al-Kafi daripada Abi Abdillah dan berkata, “Sesungguhnya dunia dan akhirat adalah kepunyaan Imam, dia boleh meletakkannya di mana dikehendakinya dan memberikannya kepada sesiapa yang dikehendakinya. Itu adalah satu kebenaran daripadapihak Allah kepadanya (‘al-Kafi J.1 Hal.409, Bab Dunia ini semuanya kepunyaan Imam). 


2. Aqidah bahawa Al-Quran tidak sempurna. Al-Quran yang ada dalam tangan umat Islam hari ini sudah diubah, di tokok tambah dan di selewengkan.   


3. Aqidah Al-lmamah dan Al-Walayah, iaitu kepercayaan bahawa imam-imam dua belas itu dilantik berdasarkan nas dan mereka adalah ma'sum(tidak buat dosa) serta wajib dita'ati. 


4. Aqidah Takfir al-Sahabah, Akidah yang mengkafirkan kebanyakan para sahabat dan menganggap mereka telah murtad setelah wafatnya baginda Rasulullah s.a.w. kecuali beberapa sahabat sahaja. 


5. Aqidah al-Raj'ah, Aqidah dan kepercayaan Syiah bahwa imam mereka akan dibangkitkan sebelum qiamat untuk menuntut bela(membalas dendam) dan menghukum orang-orang yang kononnya zalim yang telah merampas hak-hak mereka yang dikatakan terdiri daripada kalangan sahabat dan ahli Sunnah. 


6. Perkahwinan mut'ah, Perkahwinan yang tidak memerlukan kepada saksi, wali dan perisytiharan, la boleh dilakukan antara seorang perempuan dengan seorang lelaki di mana-mana sahaja, boleh dilakukan dengan perempuan Majusi, Nasrani dan Yahudi dan dengan perempuan pelacur sekalipun dan bilangan mereka tiada had (boleh lebih 4) - Khomeini (Tahdhib Al-Ahkam, J.


7 hal 254; An-Nihayah, hal 489) 7. "Taqiyyah". Taqiyyah pada hakikatnya ialah berdusta dan berbohong. Ulamak Islam di zaman dahulu tidak mahu menerima riwayat yang dikemukakan oleh mereka Al-Imam Asy-Syafie berkata, "Tidak pemah aku melihat golongan yang menurut hawa nafsu yang lebih pembohong daripada golongan Syiah". 


8. Menyifatkan Allah memiliki sifat al-Bada' Bererti jahil, tidak mempunyai ilmu yang meliputi atau cukup tentang suatu kejadian yang berlaku. Golongan Syiah mempercayai Allah bersifat dengan Al-Bada'. 


9. Mempercayai selain Syiah merupakan taraf yang hina. Al-Kulaini meriwayatkan dalam Al-Kafi bahawa "manusia semuanya adalah anak zina kecuali Syiah kita". “Mereka (Nasibi atau Ahli Sunnah) lebih jelek daripada anak zina, sesungguhnya Allah tidak mencipta binatang yang lebih hina daripada anjing tetapi Nasibi adalah lebih hina daripadanya lagi.” (Haqq al-Yaqin, J.2 hal 536). 


At-Tusi meriwayatkan daripada Abu Abdillah, kata beliau “ambillah harta Nasibi di mana sahaja kamu temui dan keluarkanlah 1/5 daripada harta yang diambil itu kepada kami.”

(Tahdhib al-Ahkam, J.2 hal. 48).







1 comment:

  1. Allah akan balas balik perbuat mkhluk yg direjam tu!

    ReplyDelete